Veikkaus ja Lotto netissä

Vuonna 1970 lanseerattu Lotto on suomalaisille tärkeä peli. Vielä tuolloin, ei kukaan osannut kuvitellakaan, että pelaaminen näinä päivinä on siirtynyt osittain netissä tapahtuvaksi. Veikkauksen nettisivut ovat jo pidempään olleet varsin käyttökelpoiset ja hyvin suunnitellut ja onkin aika hieman tutkia, mitä siellä onkaan tänä päivänä tarjolla.

Veikkaus on iso ja vakavarainen yhtiö. Suomen monopolilainsäädäntö antaa Veikkaukselle kaikki työkalut paukuttaa jättimäistä tulosta ja tämä tulos näkyy myös nettisivujen laadussa. Sivut on selvästi isolla rahalla tehty ja käytettävyys on varsin mukava. Lotto on tietysti Veikkauksen lippulaiva ja kaikkia Loton pelimuotoja voi pelata myös netissä. Normaalit rivit, järjestelmät, haravat ja kestolotot, kaikki mausteet löytyvät ja hyvä asiahan netin kautta pelaamisessa on luonnollisesti se, että voitot maksetaan suoraan asiakkaan pelitilille. Painajaisunet hävinneestä lottokupongista, jolla olisi voittanut seitsemän oikein, mutta joka jäi housujen taskuun pesukoneeseen, voi täten unohtaa. Lisäksi Veikkaus tarjoaa Lottoon myös erilaisia kimppapelejä nettisivuillaan. Tämä on luonnollisesti erinomainen palvelu.

Muutkin lottopelit ovat luonnollisesti edustettuina Veikkauksen nettisivuilla. Suuren suosion saavuttanut Eurojackpot sekä jo hieman pidempään markkinoilla ollut Viking Lotto, löytyvät netistä. Molempia pystyy Loton tavoin pelaamaan kaikilla mahdollisilla kombinaatioilla sekä myös kestona. Lisäksi myös näihin peleihin on tarjolla erilaisia osuuksia kimppapeleistä.

Veikkaus tarjoaa netissään vielä tämän lisäksi ison nipun erilaisia onnenpelejä. Keno on kasvattanut jo pitkään suosiotaan ja kahdesti päivässä arvottava peli on nimenomaan nettisivuilla kätevästi pelattava peli, sillä sen nopea sykli on kuin luotu siihen. Jokeri on luonnollisesti yksi Veikkauksen vanhimmista peleistä ja tätä nykyä kolmesti viikossa, aina eri lottopelien kyljessä arvottava peli, on kaikkine mausteineen pelattavissa netissä. Uutena pelinä Veikkauksen onnenpelien portfolioon on liittynyt Naapurit, jota voi myös pelata netissä Veikkauksen sivuilla. Nettiarvat ovat nykyään Veikkauksen nettisivujen yksi suurimmista kokonaisuuksista, kymmeniä erilaisia raaputusarpoja on ostettavissa. Sähköiset raaputusarvat ovat erittäin käteviä, sillä voitot maksetaan kätevästi suoraan asiakkaan pelitilille. Tämän lisäksi Veikkauksen nettisivuilla voi pelata onnenpelien puolella eBingoa ja kahta eri kenosovellusta nimeltään Syke ja Pore. eBingoja on Veikkauksen sivuilla tarjolla kuudesta eri hintaluokasta ja niissä pyöritetään kierroksia todella nopealla syklillä.

Onnenpelien lisäksi Veikkaus tarjoaa taitopelejä nettisivuillaan. Vakioveikkaus on Veikkauksen vanhin pelimuoto. Sitä on pelattu yhtiön perustamisvuodesta, eli vuodesta 1940 lähtien. Nykyään Vakiota pelataan lähes joka päivä eri muodoissa. Klassinen 13 ottelun Vakioveikkaus pelataan kuitenkin vain kerran viikossa, muina päivinä pelataan sitten 8-12 ottelun kohteita. Vakioveikkauksen pelaaminen netissä on todella helppoa ja säästää aikaa, varsinkin jos tarkoitus on tehdä useampia rivejä kerralla. Luonnollisesti kaikki pelin mausteet ovat myös netissä saatavilla, kuten järjestelmät, haravat ja erilaiset kimppapelit.

Viime aikoina ehkäpä suosituimmaksi Veikkauksen taitopeliksi on noussut Pitkäveto. Siinä asiakas pelaa Veikkauksen tarjoamilla kiinteillä kertoimilla otteluja eri urheilulajeista ja yrittää arvioida oikean lopputuleman. Pitkäveto on Veikkauksen ainoa todellinen tuote, missä Veikkaus pelaa riskillä asiakasta vastaan ja voi jäädä itsekin tappiolle. Toki Veikkauksella on oikeus laskea kertoimia, jos jotain merkkiä pelataan liikaa, tai sulkea kohde kokonaan. Toki täytyy muistaa, että vaikka kertoimia lasketaan, ei jo pelattuja kertoimia muuteta. Pitkävedon lisäksi on myös muitakin urheiluvedonlyönnin muotoja olemassa. Tulosveto, jossa veikataan ottelun oikeaa tulosta. Voittajaveto, jossa veikataan jonkun lajin voittajaa tai sijoituksia, sekä Moniveto, jossa veikataan useamman kohteen tulosvetojen yhdistelmää. Nämä kaikki vedonlyönnin muodot ovat pelattavissa kaikkine eri mahdollisuuksineen myös netissä.

Veikkaus ja Lotto ovat netissä kätevästi pelattavissa. Veikkauksen laadukkaat nettisivut mahdollistavat kaikkien pelien, kaikki kombinaatiot ja pelaajan eri tarvitse takavuosien malliin juosta kioskille pelaamaan. Veikkauksen pelien pelaaminen on toki joissain tapauksessa, kuten Pitkävedon kannalta järkevääkin. Mutta laadukkaiden sivujen ikävä vastapaino on lähes kaikkien pelien kelvottomat palautusprosentit, joilla kylmästi sumutetaan asiakkaita. Esimerkiksi Veikkauksen nettiarpojen palautusprosentti pyörii viidenkymmenen prosentin tienoilla, kun netissä olevien verottomien netticasinoiden tarjonnassa olevat nettiarvat palauttavat reilusti päälle yhdeksänkymmenen prosentin palautuksella. Vaikka pelaaminen on hauskaa ja monet nauttivat sen jännityksestä, on Veikkauksella vielä paljon tekemistä asiakkaiden peliehtojen kanssa.